ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci mii de angajați de la Dacia au ieșit astăzi în stradă, exasperați că statul nu începe o dată lucrările la autostrada Sibiu - Pitești.

Francezii de la Renault insistă mereu că lipsa șoselei rapide le scade profitul, iar muncitorii simt tot mai mult că locurile lor de muncă depind de drumul promis demult.

Timpul îi poate costa locul de muncă pe angajații de la Dacia, iar principala temere pe care o au, temere pe care au manifestat-o astăzi, în protestul de la Mioveni, este autostrada Sibiu-Pitești.

Protestatarii au cerut statului, potrivit digi24.ro, să grăbească procedurile pentru construirea autostrăzii Sibiu-Pitești, o autostradă necesară producătorului român pentru a-și crește competitivitatea pe piața de mașini și implicit ar ușura exportul către Europa.

Sindicaliștii au mai cerut statului să încurajeze cumpărarea de mașini noi și să grăbească programul Rabla 2016. Printre cerințe au mai fost și construirea unui spital în Mioveni și ușurarea legislației muncii în ceea ce privește drepturile angajaților.

Potrivit celor mai recente informații privind autostrada Sibiu-Pitești, primite de la șeful CNADNR, până la finalul anului ar urma să fie terminat studiul de fezabilitate și ulterior să pornească proiectarea propriu-zisă.