ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni, din mai multe județe ale țării, au sosit la București și protestează în Piața Victoriei, față de o măsură luată de Guvernul Ponta, în ultimele zile de mandat. Potrivit estimărilor Jandarmeriei, numărul protestatarilor a ajuns la aproape 4.000, sosiți din județe precum Galați, Neamț, Cluj, Dolj, Hunedoara, Suceava, Covasna, Harghita și Timiș.

Mai precis, aceștia protestează împotriva HG 924/2015, respectiv Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, publicat în Monitorul Oficial pe 11 noiembrie 2015.

Scumpirea față de anul trecut este de aproximativ 35%.

Protestul este organizat de mai multe asociații, care reprezintă micii întreprinzători din industria forestieră. Practic, aceștia se plâng că vor fi scoși din joc, lăsându-se cale liberă pentru marile corporații de piață. 

"Prin măsura luată de Romsilva, România a ajuns să aibă printre cele mai mari prețuri de achiziție a masei lemnoase din Europa, competitivitatea industriei de prelucrare a lemnului și a mobilei fiind grav afectată. Peste 130.000 de angajați din industrie, împreună cu familiile lor, își văd astfel pusă sub semnul întrebării posibilitatea asigurării traiului de zi cu zi", au precizat forestierii, citați de Agerpres.
 
Conform siteului pressone, prin măsura guvernului Ponta sunt amenințate peste jumătate din locurile de muncă din industrie, aproximativ 80.000. Despre acest subiect, puteți citi mai multe aici.