ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Registrul Auto Român (RAR)  nu mai eliberează cărți de identitate pentru mașinile Volkswagen care urmau să fie vândute în România, a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după discuții cu miniștrii Mediului și Transporturilor.
 
"Am avut o discuție cu cei doi miniștri care sunt direct responsabili de domeniu, ministrul Mediului pentru partea de poluare și ministrul Transporturilor. Ministrul Transporturilor m-a informat că deja RAR nu mai eliberează cărțile de identitate pentru mașinile care ar urma să fie vândute și care sunt în stoc", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, la Digi24

"În momentul în care autoritățile iau cunoștintă de o astfel de situație, trebuie să reacționeze, până se constituie, eu știu, asociații de consumatori, până iși iau avocați care să le apere interesele afectate în justiție", a adăugat președintele Senatului.

"Cred că statul român trebuie să acționeze, așa cum fac și celelalte țări, de exemplu Belgia s-a constituit parte civilă împotriva Volkswagen, în Spania guvernul a hotărât să penalizeze cu 1.000 de euro constructorul pentru fiecare mașină vândută", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.
 
Acesta a mai precizat că statul român se consideră înșelat prin încasarea la buget a unor sume mult mai mici din taxa de mediu pentru niște autoturisme care poluează chiar și de două ori  mai mult.

Se estimează că în jur de 100 de mii de mașini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în România, ar urma să fie rechemate în service în perioada următoare.