ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare datornic la Transelectrica pentru serviciul de transport al energiei, cu o restanță de 6,4 milioane de lei, în timp ce RCS & RDS are datorii de 3,8 milioane de lei, potrivit unui document al transportatorului de electricitate.

Restanțele CE Oltenia și RCS & RDS sunt recente, întrucât cele două companii nu figurau cu datorii în documentele publicate de Transelectrica în luna iulie.

În total, Transelectrica are de recuperat creanțe în valoare de 67,2 milioane de lei pentru serviciul de transport al energiei, din care 50,1 milioane de lei creanțe propriu-zise și 17,1 milioane de lei penalități. În luna iulie, companiile datorau în total 54,9 milioane de lei pentru transportul electricității.

Creanțele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 17,4 milioane de lei. CE Oltenia este pe primul loc în acest clasament, cu 6,4 milioane de lei, urmat de Transenergo Com, cu 5,3 milioane de lei, și de RCS & RDS, cu 3,8 milioane de lei, potrivit Agerpres.

Totodată, 15,6 milioane de lei reprezintă datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvență. Transelectrica notează că va recupera aceste creanțe pe cale juridică. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod, respectiv 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei și CET Govora, cu 1,8 milioane de lei.

Clienții aflați în procedură de faliment au acumulat datorii de 15,4 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (5,9 milioane de lei), Romenergy Industry (3 milioane de lei) și Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews