După ce președintele Donald Trump a anunțat că va mări taxele pentru importurile de oțel și aluminiu, Europa a reacționat.

„Statele Unite au un deficit comercial anual de 800 de miliarde de dolari din cauza ”acordurilor comerciale și politicilor proaste. Locurile noastre de muncă și bunăstarea noastră sunt date unor alte țări care au profitat de noi ani de zile. Ei râd de cât de proști au fost liderii noștri. S-a terminat!”, a fost justificarea lui Trump.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a identificat produsele care ar putea forma obiectivul „unor contramăsuri” pregătite de Uniunea Europeană.

Pentru început, UE vrea să impună tarife pentru bourbon, motocicletele Harley-Davidson și blugii Levi's.

Președintele american a revenit sâmbătă cu un mesaje pe Twitter și a spus că ar putea impune taxe vamale pentru importurile de automobile, dacă liderii europeni vor mări tarifele pentru bunurile americane.

„Dacă UE vrea să majoreze tarifele și barierele deja ridicate pentru companiile americane care fac afaceri acolo, pur și simplu vom aplica o taxă pe mașinile lor care intră liber în SUA”, a scris Trump

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews