ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce președintele Donald Trump a anunțat că va mări taxele pentru importurile de oțel și aluminiu, Europa a reacționat.

„Statele Unite au un deficit comercial anual de 800 de miliarde de dolari din cauza ”acordurilor comerciale și politicilor proaste. Locurile noastre de muncă și bunăstarea noastră sunt date unor alte țări care au profitat de noi ani de zile. Ei râd de cât de proști au fost liderii noștri. S-a terminat!”, a fost justificarea lui Trump.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a identificat produsele care ar putea forma obiectivul „unor contramăsuri” pregătite de Uniunea Europeană.

Pentru început, UE vrea să impună tarife pentru bourbon, motocicletele Harley-Davidson și blugii Levi's.

Președintele american a revenit sâmbătă cu un mesaje pe Twitter și a spus că ar putea impune taxe vamale pentru importurile de automobile, dacă liderii europeni vor mări tarifele pentru bunurile americane.

„Dacă UE vrea să majoreze tarifele și barierele deja ridicate pentru companiile americane care fac afaceri acolo, pur și simplu vom aplica o taxă pe mașinile lor care intră liber în SUA”, a scris Trump