ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Finanțelor a anunțat că șase companii străine care activează în România au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat în valoare de 621 milioane de lei (peste 138 de milioane de euro).

Cel mai mare ajutor de stat, în valoare de 163 milioane lei urmează să fie acordat companiei Arctic, deținută de turcii de la Beko.

Deputatul Daniel Gheorghe a avut o reacție vehementă la aflarea acestei informații, spunând că "suntem în fața unei guvernări care practică acel socialism privat pe care îl cunoaștem drept neo-corporatism".
 
"Dacă informația conform căreia Guvernul României ar fi acordat ajutoare de stat în valoare de 145 de milioane de euro către 6 companii private cu capital străin este adevărată ar însemna faptul că suntem în fața unei guvernări care practică acel socialism privat pe care îl cunoaștem drept neo-corporatism. Astfel, în viziunea guvernului, 10 milioane pentru Biserică erau o sumă mare, să înțelegem, însă 145 de milioane de euro din taxele și impozitele românilor și ale companiilor din mediul economiei libere sunt o sumă rezonabilă spre a finanța niște privați străini care pot apela la orice sursă externă de finanțare și pot externaliza oricând profiturile lăsând în brațele guvernului poveri sociale. Bani de mers în club și de cumpărături de lux pt sinecuristii din "top management" nu se dau?", a scris pe Facebook.

Nu este prima oară când Guvernul Cioloș oferă cu generozitate bani publici companiilor străine. La finalul anului trecut, Guvernul oferea peste 83 de milioane de euro către opt multinaționale: Rosch Rexroth, Robert Bosch, Automobile Dacia, Leoni Wiring Systems sau Airbus Helicopter.