ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul emisiunii "Wild Carpathia", Charlie Ottley, consideră că frumusețile României trebuie scoase la iveală, atât pentru publicul din afara țării, cât și pentru români și face apel pentru strângerea a încă 15.000 de lire sterline din suma totală de 50.000 de lire sterline pentru finalizarea celui de-al patrulea episod al seriei de documentare.

"Avem o echipă românească de filmare, avem o echipă de filmare cu ajutorul dronelor. Mâine ne apucăm de filmat dacă vremea va permite și vom finaliza filmările în mai. Vrem să arătăm că România este o țară frumoasă pe tot timpul anului și turiștii pot veni să o viziteze. Vrem să dăm atenție culturii, tradițiilor, sălbăticiei, ecosistemelor, pădurii și vrem să arătăm că este o țară atât de bogată din punct de vedere al moștenirii naturale și culturale și ajutând oamenii să protejeze istoria și fauna și pădurile putem asigura siguranța generațiilor viitoare, care vor depinde foarte mult de ecoturism", a declarat Charlie Ottley, la conferința prilejuită de strângerea de fonduri pentru realizarea celui de-al patrulea episod din seria de documentare "Wild Carpathia".

La conferință au mai participat și tenismanul Horia Tecău, cu ajutorul căruia au fost strânși circa 20.000 de euro prin organizarea unor meciuri demonstrative la Stejarii Country Club, precum și alpinistul Alex Găvan.

"Dacă într-o pășune din Anglia, de unde vine Charlie, pe un metru de suprafață întâlnim doar câteva specii de plante, sau de foarte multe ori este monocultură, într-o pășune la noi, în Transilvania, încă avem în jur de 100 de specii de plante. Este unul dintre motivele pentru care oamenii sunt atât de îndrăgostiți de România când vin în țară, pentru că atunci când vin aici, la noi, este ca o călătorie în trecutul țării lor", a spus Alex Găvan.

Alpinistul român a vorbit despre primele trei episoade ale seriei "Wild Carpathia", în care Charlie Ottley a prezentat uriașa moștenire culturală, istorică, naturală ce există în România.

"Însă, nu totul este roz, pe zi ce trece pădurile dispar, habitatele carnivorelor mari se micșorează din ce în ce mai mult și noi asistăm nepăsători la dispariția, poate, a ultimei oaze de sălbăticie autentică din Europa, care este în Carpați. Ce va face acest ultim episod, numărul 4 din seria 'Wild Carpathia', va fi nu numai să ne arate frumusețea României în anotimpul de iarnă, dar mai ales să ne facă să conștientizăm echilibrul extrem de instabil pe care noi, locuitorii acestei țări am ajuns să îl avem cu natura care ne înconjoară", a mai spus Găvan.

El a făcut un apel către fiecare român pentru a contribui la promovarea acestor frumuseți pe care țara noastră încă le are, potrivit Agerpres.

"Nu este de ajuns ca acești oameni extraordinari, ca Charlie și echipa lui, să vină aici și să facă aceste filme frumoase (...), trebuie să facem și noi ceva pentru lucrurile astea. Trebuie să conștientizăm că fiecare, în modul nostru individual, avem o responsabilitate față de ce se întâmplă cu țara asta în viitor", a arătat Alex Găvan.

Documentarul este realizat de organizația non-guvernamentală "Wild Carpathia", care și-a propus ca prin materialele sale să promoveze și să protejeze patrimoniul natural al României, și va fi difuzat la TVR, după care va fi oferit și posturilor internaționale.