ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajatorii din România ar trebui să folosească forța de muncă disponibilă din România înainte de a aduce imigranți, pentru că țara are în continuare un număr destul de redus de salariați în comparație cu totalul populației apte de muncă.

„Cred că în România încă sunt multe de făcut la nivel local înainte să începem să importăm masiv muncitori străini. În continuare numărul angajaților din România este scăzut – de 4,8 milioane – în raport cu populația aptă de muncă de peste 8 milioane de persoane. Este adevărat că și șomajul este scăzut, dar cred că încă pot fi făcute multe pentru a atrage mai mulți localnici în câmpul muncii", a spus Igor Hahn, 49 de ani, country head în cadrul furnizorului de soluții privind forța de muncă ManpowerGroup România, conform Zf.ro.

Guvernul a stabilit pentru anul 2017 un contingent de 5.500 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România, respectiv cetățeni ai altor state decât cele membre aleUE sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene.

Numărul lucrătorilor străini nou-admiși pe piața muncii din România se stabilește anual, prin Hotărâre de Guvern.

Pentru anul 2017 se menține numărul stabilit pentru fiecare din ultimii trei ani, în condițiile în care, în primele 6 luni ale anului 2016, din cele 5.500 de avize de angajare/detașare aprobate au fost eliberate un număr de 1.146 de avize, din care 795 pentru lucrători permanenți, 277 pentru lucrători detașați și 74 pentru lucrători înalt calificați.

Potrivit O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru regimul străinilor în România, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și în concordanță cu politica privind migrația forței de muncă și având în vedere situația forței de muncă din România, se aprobă anual, prin Hotărâre a Guvernului, contingentul pe tipuri de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă.