ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reglementări absurde pe piața polițelor obligatorii. Șoferii care au mașină cu remorcă sunt obligați să încheie polițe RCA pentru ambele, însă, în cazul unui accident, este luată în considerare doar polița de asigurare a autovehiculului. Oamenii spun că se simt păcăliți și că plătesc în plus degeaba.

Într-o zi, din neatenție, în parcare, în momentul în care a dat cu spatele, un bărbat a lovit cu remorca o altă mașină. Timp de nouă ani, șoferul a plătit asigurare obligatorie atât pentru mașină, cât și pentru remorcă. Acum, reprezentanții firmei cu care a încheiat polițele i-au transmis că nu se ia în calcul RCA-ul remorcii.

”Mă simt păcălit de firma de asigurare. În decurs de 9 ani de zile, am mers pe drumurile din România, fiind sigur că, orice eveniment aș avea, pagubele vor fi suportate de asigurarea pe care eu am plătit-o”, a declarat bărbatul.

Acesta este hotărât să dea firma de asigurări în judecată.

Transportatorii susțin, potrivit Realitatea TV, că aceasta este o practică des întâlnită. Și, mai mult decât atât, prețul poliței RCA pentru remorcă sau semiremorcă este unul semnificativ.

”Este o practică a firmelor de asigurări. Plătești polițe de asigurare și pe semiremorcă, cu toate că acea semiremorcă nu poate merge niciodată singură. În Europa plătești pentru o semiremorcă o poliță de 50, 70 de euro. La noi, în România, se plătește în jur de 200, 250 de euro”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară susțin că, potrivit legii, dacă remorca este atașată la mașină în momentul impactului, se consideră că accidentul a fost produs prin miscarea mașinii. Motiv pentru care este nevoie de RCA-ul autovehiculului. Dacă remorca o ia la vale, spre exemplu, și lovește o mașină, atunci firma de asigurări va solicita RCA-ul remorcii.