ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Național de Statistică de la Chișinău anunță că economia Republicii Moldova produce puțin mai mult decât județul Prahova, din România, care are însă o populație de trei ori mai mică, scrie portalul de știri prahovean Max-Media.

Astfel, dacă cei 800.000 de prahoveni produc un PIB anual de aproximativ 5,5 miliarde euro, PIB-ul estimat al Republicii Moldova este de 5,5 miliarde euro (6 în varianta optimistă).

Ultimul recensământ, însă, arată că țara vecină avea în 2014 aproximativ 2,9 milioane de cetățeni, din care peste 300.000 sunt plecați în străinătate. Cu alte cuvinte, un prahovean produce mai mult decât trei moldoveni, fapt care se vede și în salariul mediu net, care în Republica Moldova este de aproximativ 200 de euro, în timp ce în Prahova este aproape dublu.