Vila în care au locuit Nicolae și Elena Ceaușescu, din cartierul Primăverii, urmează să fie deschisă publicului, a anunșat Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic. 

"Palatul Primăverii, reședința soților Ceaușescu - în curând nu numai pentru acțiuni de protocol, ci deschisă publicului, cel care are tot dreptul să vadă o parte importantă aparținând istoriei acestei țări. În București, pe Primăverii nr. 50, se află Vila cu aceeași denumire, casa în care Elena și Nicolae Ceaușescu, alături de copiii acestora, Nicu, Zoe și Valentin, au locuit în ultimii 25 de ani din viață. Casa, construită între anii 1964-1965, după indicațiile celor doi soți, are peste 80 de încăperi, inclusiv sală de cinema, piscină, un impresionat dressing room", se specifică în anunțul postat pe Facebook de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic. 

În postare nu este precizată și data de la care cetățenii pot vizita fosta reședință a dictatorului comunist."Vom reveni cu detalii referitor la inaugurarea Expoziției Permanente: Palatul Primăverii", se mai menționează pe pagina MCPDC.

După decembrie 1989, în vila de protocol, administrată de RA-APPS, au fost primite o serie de de delegații oficiale din țară și din străinătate.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews