România a ajuns în ultimii ani în top 20 cei mai mari producători mondiali de vegetale, cea mai bună performanță înregistrând-o la floarea-soarelui, unde țara noastră este, conform datelor din 2016, pe poziția a cincea, informează Economica.net.

Conform unei analize realizată de către Institutul Național de Statistică pe această temă, România este prezentă  în clasamentul celor mai mari 20 de producători mondiali cu șase tipuri de culturi agricole.

Cea mai bună performanță a fost raportată, de departe, la floarea-soarelui unde România este, conform datelor aferente culturii agricole din 2016, pe poziția a cincea. Cu o producție totală de puțin peste 2 milioane de tone și un randament de 1.955 kg la hectar, fermierii români care au mizat pe această cultură au realizat 4,29% din producția mondială

A doua cultură importantă la noi este porumbul. Aici ne situăm pe poziția a 12-a la nivel mondial, cu peste 10,7 milioane de tone în 2016.

De asemenea, România se află pe locul 17 la cultura de ovăz , pe locul 18 mondial la culturile de grâi și orz iar soia și strugurii ne-au adus locul 20 mondial.

 Mai multe detalii, citiți pe Economica.net.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews