ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a ajuns în ultimii ani în top 20 cei mai mari producători mondiali de vegetale, cea mai bună performanță înregistrând-o la floarea-soarelui, unde țara noastră este, conform datelor din 2016, pe poziția a cincea, informează Economica.net.

Conform unei analize realizată de către Institutul Național de Statistică pe această temă, România este prezentă  în clasamentul celor mai mari 20 de producători mondiali cu șase tipuri de culturi agricole.

Cea mai bună performanță a fost raportată, de departe, la floarea-soarelui unde România este, conform datelor aferente culturii agricole din 2016, pe poziția a cincea. Cu o producție totală de puțin peste 2 milioane de tone și un randament de 1.955 kg la hectar, fermierii români care au mizat pe această cultură au realizat 4,29% din producția mondială

A doua cultură importantă la noi este porumbul. Aici ne situăm pe poziția a 12-a la nivel mondial, cu peste 10,7 milioane de tone în 2016.

De asemenea, România se află pe locul 17 la cultura de ovăz , pe locul 18 mondial la culturile de grâi și orz iar soia și strugurii ne-au adus locul 20 mondial.

 Mai multe detalii, citiți pe Economica.net.