România le cere bogaților cele mai mici taxe din Uniunea Europeană la cumpărarea proprietăților scumpe

Oamenii cu bani interesați de tranzacții imobiliare plătesc în România cele mai mici taxe din Uniunea Europeană la cumpărarea unei proprietăți de mare valoare, de doar 0,15% din sumă, potrivit unui studiu publicat joi de compania de consultanță și contabilitate UHY.
În România, taxa medie pe care trebuie s-o plătească cumpărătorul unui imobil de un milion de dolari este de 0,15%, sau 1.500 de dolari, cel mai mic nivel din Uniunea Europeană.
După România, dintre statele membre ale UE, în clasamentul întocmit de UHY se află Irlanda, la mare distanță, cu taxe de 10.000 de dolari, Italia, cu 16.713 dolari, și Olanda, cu 20.000 dolari, potrivit News.ro.
”Cifra de 0,15% este cu mult mai mică decât la nivel mondial, unde media este de 3,3%, sau 33.038 dolari, pentru proprietăți în valoare de un milion de dolari”, se arată în studiu.
SUA, aflată mult sub media europeană cu un nivel de 0,6%, are o taxă de patru ori mai mare decât România.
Specialiștii UHY susțin, potrivit digi24.ro, că prin menținerea impozitelor la limita inferioară, guvernele pot încuraja mobilitatea celor aflați în top managementul marilor companii și investițiile cetățenilor străini cu un puternic potențial financiar, dar riscă să piardă o importantă sursă de venit.
Principalele economii ale Europei - Franța, Germania și Spania - percep printre cele mai ridicate impozite la achiziția de proprietăți imobiliare din lume. Astfel, Spania are o taxă medie de 8%, Franța 5,1%, iar Germania 5%.
Dintre țările analizate, Belgia impune cel mai mare impozit imobiliar pentru proprietățile de peste un milion de dolari, acesta ridicându-se la 11,3%, o taxă de 113.131 dolari.
"Impozitele mari la achiziția de bunuri imobiliare pot fi împovărătoare pentru cumpărătorii naționali, care pot să nu fie foarte înstăriți, dată fiind creșterea prețului locuințelor în anumite zone în ultimii zece-douăzeci de ani”, susține un partener în cadrul UHY Audit.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Nicușor Dan a semnat pentru defrișarea unui parc din inima Capitalei. Au fost răpuși de drujbe zeci de copaci

Teren intravilan de 3500 de metri aproape de malul lacului Buftea, în satul Mănăstirea, comuna Crevedia, la preț de apartament - Un loc ideal de mutat la casă pentru tine sau pentru mai mulți prieteni cât și o oportunitate de afaceri. VÂNZARE DIRECTĂ

Care sancțiuni? Rubla rusească a ajuns cea mai performantă monedă din lume, depășind dolarul, coroana suedeză, francul elvețian și aurul
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)