ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Economiei a anunțat că România negociază atragerea investiției unui producător de mașini electrice. Ar putea fi vorba despre Tesla, însă ministrul nu a vrut să confirme această informație, pentru că discuțiile sunt abia la început.

România a anunțat deja modificarea programului Rabla, astfel încât vânzările de mașini electrice să crească. Iar ministrul economiei dezbate cu colegii de la Finanțe o facilitate fiscală pentru industriile inovatoare.

Ministrul Economiei a spus, într-un interviu acordat Hotnews, că România poartă negocieri pentru atragerea unei investiții din partea unui producător de mașini electrice. S-a ferit să confirme numele companiei, dar a oferit indicii despre cine ar putea fi.

Reporter: Vrea România să atragă un producător de mașini electrice?

Costin Borc, ministrul Economiei: Evident!

Reporter: Există discuții?

Costin Borc: Există ceva discuții la nivel incipient. Evident că mergem în sensul ăsta.

Reporter: Spuneți-mi dacă e vorba de o companie europeană sau una americană.

Costin Borc: Mai lipsea să mă întrebați dacă este vorba de o companie care începe cu „T” și se termină cu „esla”. S-ar putea. S-ar putea.

În acest moment singura fabrică europeană a celor de la Tesla este în Olanda, unde pot fi asamblate 450 de mașini electrice pe săptămână. Însă construcția unei fabrici noi în Europa depinde și de cererea din regiune. 

România a regândit programul Rabla, astfel încât cine își cumpără o mașină sută la sută electrică va primi un ajutor de cel puțin 4.500 de euro. Pe lângă susținerea cererii de automobile verzi, ministrul Economiei spune, potrivit digi24.ro, că e în plan și un program de susținere a companiilor inovatoare.