ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a participat, în perioada 14-17 ianuarie, la târgul de turism "Ferien Messe 2016" de la Viena, eveniment vizitat anual de peste 150.000 de oameni. 

În cadrul târgului, printre cei 700 de expozanți, România a fost plasată între Grecia și Turcia. Pentru acest an, Autoritatea Națională pentru Turism a ales Județul Gorj ca regiune parteneră a României.

În cadrul standului României, județul Gorj a avut la dispoziție o construcție simbolică a unui pridvor de casă tradițională gorjenească, în care, precum la șezătorile de odinioară, s-au adunat meșteri populari, lăutari, „țărani” autentici. Olăritul, cioplitul lemnului, țesăturile și pictura pe ceramică, horele și sârbele gojenești au atras mii de vizitatori la „casa gorjeană” și la standul României, ne-a informat Ovidiu Popescu, unul dintre cei care s-au ocupat de organizarea proiectului din partea autorităților gorjene. 

Bustul lui Brâncuși a „tronat” pe desk-ul Gorjului din zona de ofertare a standului României, alături de ofertele de turism în Gorj și de materialele de promovare.
Ansamblul „Doina Gorjului” a susținut cinci spectacole pe scena Târgului și au fost susținute trei prezentări cu public internațional, având ca temă România și, în special, potențialul turistic al Gorjului.

A fost organizată, de asemenea, o seară de prezentare a gastronomiei tradiționale, de la care nu au lipsit sarmalele, piftiile și păstrăvul afumat de la Tismana, delicatese apreciate de cei peste 200 de participanți, expozanți în cadrul Târgului, operatori de turism și jurnaliști. Au participat reprezentanți ai Ambasadei României în Austria și Institutului Cultural Român.

Alături de Consiliul Județean Gorj, organizatorul acțiunii, la evenimente au participat: Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Județean Gorj „Aleandru Ștefulescu”, meșterii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” și Restaurantul „Rebeca” din Târgu Jiu. 

Una din cele mai gustate apariții de la târg a fost motocicleta Harley Davidson, plasată lângă un panou cu Transalpina.

Printre expozanții de la standul României s-au mai aflat Consiliile Județene Suceava și Satu Mare, primăriile orașelor Satu Mare, Timișoara, Cluj, Alba Iulia, Oradea și Sibiu, stațiunile Băile Felix și Băile Herculane sau Compania Națională Tarom.