ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații cu normă întreagă din România au lucrat cel mai mult din Uniunea Europeană în 2014, arată o analiză a Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă.

Pe parcursul unei săptămâni, românii au muncit 41 de ore, fiind urmați la mică distanță de cei din Luxembourg, Marea Britanie, Portugalia, Germania şi Polonia. 

La coada clasamentului se situează angajații din Finlanda și Franța, care pe parcursul unei săptămâni au lucrat 37,3 ore. În zece dintre cele 13 ţări care au aderat la UE începând din 2004, numărul de ore lucrate pe săptămână s-a situat peste media UE de 39,5 ore. Astfel, în rândul celor 13 ţări, doar Ungaria (39,1 ore), Malta (39,2 ore) şi Slovacia (39,3 ore) au avut un program de lucru mai redus.

În realitate, numărul de ore este mai mare, deoarece studiul nu ia în calcul și al doilea serviciu sau job-urile part-time.