ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Livrările de centre comerciale din 2017 au însumat 66.700 metri pătrați la nivel national, cu aproape 70% mai putin decât în anul precedent, când s-au dat spre folosință 212.780 metri pătrați. Totodată, 2017 a marcat o premieră: a fost primul an în care închiderile de centre comerciale au depășit volumul deschiderilor. 

În 2017 au fost deschise doar două centre comerciale noi, Shopping City Râmnicu Vâlcea și Platinia Cluj-Napoca, și au fost realizate două extinderi, la Shopping City Galați și AFI Palace Cotroceni. În același timp, patru centre comerciale au fost nevoite să pună lacătul pe ușă.

Pentru prima oară în ultimii 15 ani, niciun centru comercial nou nu a fost deschis în București anul trecut. Totodată, pentru prima oară, stocul total de centre comerciale a scăzut în București.
 
Și SUA se confruntă cu o problemă asemănătoare, onlineul ducând la închiderea multor centre comerciale.