O parte importantă din acoperișul uneia dintre cele mai valoroase clădiri din Băile Herculane s-a prăbușit zilele trecute. Este vorba despre acoperișul Băilor Imperiale Neptun, relatează Banatul Azi.

„Este un adevărat șoc. Din păcate este o veste extrem de proastă pentru noi. Zone care erau prioritare s-au prăbușit. Este vorba despre structura șarpantei de la o intrare secundară și zidul structural de sprijin, din spate. Șarpanta turnului este grav avariată. Acum pericolul public este iminent și aș recomanda ca lumea să evite zona, până la consolidare. De acum, ploaia si zăpada vor produce daune și mai mari. Am semnalat această situație și administrației locale și am încercat să aflăm răspunsuri în ceea ce privește dreptul de superficie, dar și în ce fază se află împrumutul pentru a pune în siguranță această clădire. Am solicitat în scris să primim răspunsuri, pentru că suntem aici ca să ajutăm comunitatea. E foarte important să găsim o soluție”, a declarat Oana Chirilă, de la Herculane Project. Aceasta a mai avertizat că mai sunt zone care ar putea ceda în această perioadă.

Echipa „Herculane Project” încearcă de mai mult timp salvarea clădirilor din celebra stațiune balneară.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews