ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O parte importantă din acoperișul uneia dintre cele mai valoroase clădiri din Băile Herculane s-a prăbușit zilele trecute. Este vorba despre acoperișul Băilor Imperiale Neptun, relatează Banatul Azi.

„Este un adevărat șoc. Din păcate este o veste extrem de proastă pentru noi. Zone care erau prioritare s-au prăbușit. Este vorba despre structura șarpantei de la o intrare secundară și zidul structural de sprijin, din spate. Șarpanta turnului este grav avariată. Acum pericolul public este iminent și aș recomanda ca lumea să evite zona, până la consolidare. De acum, ploaia si zăpada vor produce daune și mai mari. Am semnalat această situație și administrației locale și am încercat să aflăm răspunsuri în ceea ce privește dreptul de superficie, dar și în ce fază se află împrumutul pentru a pune în siguranță această clădire. Am solicitat în scris să primim răspunsuri, pentru că suntem aici ca să ajutăm comunitatea. E foarte important să găsim o soluție”, a declarat Oana Chirilă, de la Herculane Project. Aceasta a mai avertizat că mai sunt zone care ar putea ceda în această perioadă.

Echipa „Herculane Project” încearcă de mai mult timp salvarea clădirilor din celebra stațiune balneară.