ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circulația pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii A10 Sebeș - Turda dintre localitățile Aiud și Turda a fost inaugurată în această săptămână după recepția finală a lucrărilor. Viteza maximă este de 120 km/h.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a recepționat la începutul acestei săptămâni două loturi de autostradă de pe A10 Sebeș - Turda, la peste doi ani după termenul inițial de finalizare a lucrărilor.
Astfel, șoferii pot circula acum pe lotul 3 al autostrăzii, cu o lungime de 12.45 kilometri, situat între localitățile Aiud și Mirăslău (km 41 - km 53), precum și pe lotul 4 cu o lungime de 16.3 kilometri poziționat între Mirăslău și Turda (km 53 - km 70).

În total, cele două loturi de autostradă au 29 de kilometri și se alătură astfel rețelei de autostrăzi aflată deja în exploatare.

„Se circulă pe 29 de km din Autostrada Sebeș – Turda. Loturile 3 și 4 au fost recepționate astăzi. Comisia de recepție la terminarea lucrărilor a inspectat și analizat lucrările executate în cadrul acestor două loturi. Comisia a admis realizarea Recepției și a fost semnat Procesul Verbal de Recepție la terminarea lucrărilor", precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Un aspect important pentru șoferi este că viteza maximă permisă pe această porțiune de autostradă este de 120 km/h, cu 10 km/h mai mică decât pe celelalte autostrăzi din România.

Autostrada A10 Sebeș - Turda are o lungime totală de 70 kilometri și, după finalizarea primelor două loturi, va asigura o legătură directă între autostrăzile A1 Orăștie Sibiu și A3 – Gilău-Câmpia Turzii.