Circulația pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii A10 Sebeș - Turda dintre localitățile Aiud și Turda a fost inaugurată în această săptămână după recepția finală a lucrărilor. Viteza maximă este de 120 km/h.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a recepționat la începutul acestei săptămâni două loturi de autostradă de pe A10 Sebeș - Turda, la peste doi ani după termenul inițial de finalizare a lucrărilor.
Astfel, șoferii pot circula acum pe lotul 3 al autostrăzii, cu o lungime de 12.45 kilometri, situat între localitățile Aiud și Mirăslău (km 41 - km 53), precum și pe lotul 4 cu o lungime de 16.3 kilometri poziționat între Mirăslău și Turda (km 53 - km 70).

În total, cele două loturi de autostradă au 29 de kilometri și se alătură astfel rețelei de autostrăzi aflată deja în exploatare.

„Se circulă pe 29 de km din Autostrada Sebeș – Turda. Loturile 3 și 4 au fost recepționate astăzi. Comisia de recepție la terminarea lucrărilor a inspectat și analizat lucrările executate în cadrul acestor două loturi. Comisia a admis realizarea Recepției și a fost semnat Procesul Verbal de Recepție la terminarea lucrărilor", precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Un aspect important pentru șoferi este că viteza maximă permisă pe această porțiune de autostradă este de 120 km/h, cu 10 km/h mai mică decât pe celelalte autostrăzi din România.

Autostrada A10 Sebeș - Turda are o lungime totală de 70 kilometri și, după finalizarea primelor două loturi, va asigura o legătură directă între autostrăzile A1 Orăștie Sibiu și A3 – Gilău-Câmpia Turzii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews