SUA este principalul câștigător de pe urma Brexitului

Orașul care va avea cel mai mult de câștigat pe urma unei eventuale plecări a băncilor din Londra în urma Brexitului este mai degrabă New York-ul decât Frankfurt sau Paris, potrivit politicienilor și directorilor din industria financiară, susține Bloomberg.
Motivul principal este că cel mai mare oraș din SUA, mai degrabă decât alte centre financiare din Europa, este locul care poate oferi o mărime a pieței, nivelul expertizei și avantajele similare cu cele oferite de Londra. Chiar dacă Europa Continentală va câștiga o parte din operațiuni, cea mai mare parte a industriei financiare din Londra ar putea ajunge peste Atlantic.
„Nu există nici o posibilitate ca în UE să existe un centru cu infrastructura și cadrul de reglementare necesare pentru a ocupa rolul Londrei. Nu există decât un singur oraș în întreaga lume care poate face acest lucru și acela este New York", a declarat președintele grupului bancar britanic Lloyd's, John Nelson.
Pentru multe bănci de investiții, Londra este cel mai mare sau al doilea mare sediu de operațiuni. Dacă vor fi nevoite să mute unele locuri de muncă în Europa, băncile ar putea să-și reducă operațiunile din Londra prin mutarea oricărui angajat care poate să-și facă treaba dintr-un loc diferit. În plus, alte locuri de muncă se vor muta pe măsură ce anumite activități de tranzacționare vor căuta un nou epicentru. Directorul London Stock Exchange Group Plc, Xavier Rolet, susține că dacă Brexitul va diminua capacitatea Londrei de a asigura tranzacțiile cu derivativele în euro, întreaga afacere ar putea să se mute spre singurul oraș din lume unde se derulează tranzacții în toate cele 17 principale valute: New York.
„Principalul câștigător de pe urma Brexitului va fi New York și SUA. Veți vedea cum mai multe afaceri se vor muta la New York", a declarat directorul Morgan Stanley, James Gorman.
Potrivit unor surse din industria financiară, directorii băncilor au abandonat speranțele că premierul britanic Theresa May va putea să ajungă la un acord post-Brexit care va păstra dreptul Marii Britanii de a vinde liber bunuri și servicii în UE. Problema este că multe orașe au dificultăți în a oferi avantajele Londrei. Majoritatea organismelor de reglementare locale din UE nu pot face față valului de cereri de licențe pentru bănci de investiții iar multe locații nu dispun de spațiile de birouri, infrastructura sau calitatea vieții comparabilă cu cea din Londra. În timp ce, în acest an, Londra a ocupat poziția de lider în clasamentul centrelor financiare alcătuit de Z/Yen Group pe baza atractivității pentru angajații din sectorul financiar, New Yorkul s-a clasat pe poziția a doua, cu mult în fața Frankfurt (locul 19) și Paris (locul 20).
Există însă unele limite pentru o mutare completă a industriei financiare din Londra. Una este nevoia de a fi în interiorul Zonei Economice Europene pentru a putea vinde bunuri și servicii pentru cei peste 450 de milioane de cetățeni ai săi. O alta este timpul. Atunci când se deschid piețele bursiere din Europa, este ora ora 3 a.m. pe coasta de Est a SUA, iar atunci când se închide New York Stock Exchange este ora 9 p.m. în Londra.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Teren intravilan de 3500 de metri aproape de malul lacului Buftea, în satul Mănăstirea, comuna Crevedia, la preț de apartament - Un loc ideal de mutat la casă pentru tine sau pentru mai mulți prieteni cât și o oportunitate de afaceri. VÂNZARE DIRECTĂ

Lista COMPANIILOR STRĂINE din România cu cifre de afaceri uriașe care au raportat la final de an profit brut ZERO și, implicit, pierderi

FBI investighează schema românească de spălare a banilor transferați Ucrainei. Kash Patel: ”Poporului American i se datorează acest răspuns pentru că sunt banii noștri"

Adrian Onciu: Protocoalele Înțelepților și conspirația finală

Investigația care detonează scandalul alegerilor din România. Cum au tras sforile progresiștii lui Biden și rețeaua lui Soros ca CCR să anuleze procesul electoral. USAID finanța ”diversitatea” în Justiția română

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)