ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salariul minim ar putea crește de la 1 ianuarie 2016, la 1200 de lei, de la nivelul de 1050 lei. O decizie finală se va lua dupa Crăciun.

Astfel, sunt luate în calcul două variante: una consensualizată, adică 1.200 de la 1 ianuarie, dar cu condiția ca pentru salariații care sunt au contract de muncă pe perioadă nedeterminată și lucrează 8 ore zilnic impozitele și taxele aferente la 1.200 de lei să fie egale cu cele plătite azi pentru 1.050 de lei.

A doua variantă este creșterea necondiționată la 1.200 de lei, variantă susținută de toată partea sindicală. După Crăciun, Guvernul va decide ce variantă va fi aleasă, mai anunță Realitatea TV.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunțat pe 11 decembrie, într-o declarație de presă, că Guvernul nu exclude ca salariul minim pe economie să fie majorat de la 1 ianuarie, dar a punctat că trebuie făcute analize riguroase pe impactul bugetar. Ministrul de Finanțe a anunțat în urmă cu doar două zile că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creșteri asupra competitivității României și al mediului privat