ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salina Ocnele Mari a devenit unul dintre cele mai importante şi vizitate obiective turistice din România. 

Întinsă pe o suprafaţă de 25. 000 mp, la 225 de metri faţă de nivelul mării, salina cuprinde multiple spaţii de joacă pentru copii, magazine de suveniruri, zone de relaxare, un cinematograf, mini-teren de baschet, pistă de carting, bar, restaurant, multe spaţii amenajate cu bănci şi mese din lemn unde se poate servi masa. 
 
Salina Ocnele Mari găzduieşte cea mai mare biserică subterană din România, precum şi un muzeu al sării. Temperatura în salină este constantă: 14-15 grade C, ceea ce o face un mediu plăcut atât vară, cât şi iarna. 

Este o destinaţie căutată nu doar de turişti, ci şi - din ce în ce mai mult - de adulţii şi copiii care suferă de diverse afecţiuni ale sistemului respirator, care vin pentru cure da tratament la salină, mulţi dintre ei la indicaţiile medicilor. 
 
Exploatarea sării la Ocnele Mari s-a făcut din cele mai vechi timpuri, edificatoare fiind descoperirea în această zonă a unui număr însemnat de topoare-ciocan de minerit aparţinătoare culturilor epocii neolitice, bronzului şi primei epoci a fierului. 

Pe baza exploatării rezervelor de sare de la Ocnele Mari, s-a dezvoltat o comunitate puternică începând încă din antichitate, până în prezent, când o mare parte din economia judeţului depinde de exploatarea de sare de la Ocnele Mari.