ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ocupă un loc în clasamentul celor mai interesante destinații turistice din lume. CNN a clasificat Salina Turda drept unul dintre cele mai interesante proiecte de reamenajare a unei foste cariere de sare în atracţie turistică.

Salina Turda a fost primul experiment major de transformare a unei mine scose din uz într-o atracție turistică. Situată in inima Transilvaniei, vizitatorii coboară la 120 de metri în subteran, unde găsesc un parc de distracţii cu panouri de baschet, terenuri de minigolf, o roată mare şi un lac subteran pe care te poţi plimba cu barca. Salina Turda este recomandată celor care suferă de alergii, astm şi alte probleme respiratorii. 

Alte destinații turistice uimitoare, incluse în clasamentul jurnaliștilor de la CNN, sunt: parcul de sporturi extreme în subteran, ale cărui trasee se întind pe cinci kilometri. Acesta se află la o adâncime de 375 de metri în regiunea muntoasă Snowdonia din nordul Ţării Galilor sau Mina de sare Wieliczka din Polonia, unde se găsesesc un hotel subteran şi un centru de tratament pentru cei cu afecţiuni ale aparatului respirator, potrivit b1.ro.

De asemenea, o fostă mină din Marea Britanie a devenit unul dintre cele mai atractive locuri ale Regatului Unit. 

O fostă carieră de calcar din Kentucky, folosită în timpul războiului rece ca adăpost subteran, găzduieşte, din februarie acest an, la 30 de metri adâncime, cel mai mare parc pentru iubitorii traseelor de mountainbike, fiind și el o atracție uimitoare a mapamondului.