ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase români sunt înregistrați ca având conturi bancare inactive în Elveția în ultimii 60 de ani, în conformitate cu o listă publicată de Asociația Elvețiană a Bancherilor, pe un site special creat pentru a informa potențialii moștenitori, scrie romaniajournal.ro.

Lista include peste 2.600 de nume, printre care și cele ale românilor Adam Radu, Anastasiu Vasile, Chiriac Maciolla, Grozea Mihail și Raiciu Ion. Pentru contul șaselea, având un deținător român, există un număr în loc de nume.

Toate conturile sunt în valoare totală de aproape 44 milioane de franci elvețieni, aproximativ 40 de milioane de euro, plus 80 de cutii de valori.

Moștenitorii potențiali vor avea posibilitatea de a solicita accesul la aceste conturi de-a lungul unei perioade de cinci ani.

Lista cuprinde numele deținătorilor de cont care au avut mai mult de 500 de franci elvețieni (460 de euro). Alte date se referă la data nașterii, cetățenia și ultimul domiciliul clientului sau sediul unei companii.