ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O afacere de milioane ascunsă de ochii lumii sub paravanul unei ferme de capre a fost scoasă la iveală de Poliție. Un sirian și mai mulți chinezi se dădeau drept crescători de capre, când ei erau milionari de pe urma jucăriilor pe care le importau din China şi le vindeau în mall-urile din Capitală. Azi s-au trezit cu mascații la ușă. Sunt acuzaţi că au înşelat statul cu 20 de milioane de euro din neplata taxelor.

Fosta fermă de la Izvoarele adăpostea, pe lângă câteva capre, o adevărată comoară - un depozit pentru importuri. Aici ajungeau tone de produse de toate felurile, comandate pe internet, din China, de către patronul sirian. Tonele de cumpărături ajungeau, după câteva săptămâni, în portul Constanţa, de unde erau urcate în TIR-uri şi duse la ferma din Giurgiu. Erau inventariate şi vândute, prin intermediul unor firme fantomă, în mall-urile din Bucureşti.

Sirianul nu comanda orice. Era sfătuit de cetăţeni chinezi, care îi spuneau ce vor românii să cumpere şi ce nu.

„Electronice, echipamente electrice, jucării şi bunuri de uz casnic. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de peste 100 de milioane de lei”, afirmă comisarul Alexandru Enăchescu, citat de digi24.roSirianul şi complicii săi chinezi sunt acuzaţi de evaziune fiscală, iar poliţiştii vor să ceară arestarea acestora.