ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul General al CFR Călători, Iosif Szentes, a postat pe pagina personală de Facebook mai multe fotografii care prezintă mizeria pe care călătorii o lasă în urma lor după ce circulă cu trenurile companiei.

„Prima dată trebuie să ne civilizăm noi toți ca și călători, apoi să avem pretenții de a beneficia de trenuri ca în Occident", a cerut directorul companiei.

Directorul CFR Călători a oferit mai multe detalii despre situația din compania sa și despre problemele pe care le cauzează călătorii.

„Imaginea cu porcul nu este de acuma, este un pic mai veche, dar am postat-o în mod special pentru a arăta că în România sunt anumite zone unde astea sunt condițiile de călătorie, de fapt așa e comportamentul unor oameni care doresc să folosească ca mijloc de transport trenul. Dorim să schimbăm această situație. Pe zona respectivă acum 2 ani de zile am avut o firmă de pază care ne-a ajutat foarte mult în disciplinarea călătorilor. Mai nou, datorită și faptului că achizițiile publice nu se fac așa cum ne-am dori noi, probabil că nu am stabilit foarte bine specificațiile, cerințele, ultima firmă care a prestat serviciul acolo, să zic așa, oamenii de la firma respectivă <> foarte repede cu călătorii și aceste lucruri nu au putut să continue", a afirmat directorul CFR Călători pentru B1 TV.

Întrebat dacă prin „a socializa" înseamnă că luau șpagă, acesta a afirmat ambiguu „cam așa ceva, nu știu dacă și bani".

Iosif Szentes a mai anunțat că prin intermediul Sucursalei Constanța se lucrează la angajarea unei firme pentru a se ocupa ca acei călători care produc pagube sau mizerie să nu rămână nepedepsiți.

Întrebat dacă este adevarată teoria conform căreia se încearcă distrugerea CFR pentru a se privatiza serviciul, directorul general al CFR Călători a afirmat că „nu este exclusă această ipoteză".