ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă este implicată într-un scandal european pentru neplata unor taxe de aproximativ un miliard de euro, în România afacerile companiei suedeze merg foarte bine, iar planurile acesteia sunt să intre și pe piața construcțiilor de locuințe.

Astfel, suedezii au în plan să construiască 10.000 de apartamente, case și vile dar și spații de birouri pe terenul de 48 de hectare achiziționat la începutul acestui an în nordul Capitalei, anunță ZF.ro.

„Pe terenul din sectorul 1 avem în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidențial. Dat fiind că în perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană, este prematur să ne pronunțăm asupra mai multor detalii. Abordarea Vastint este bazată pe dezvoltarea de soluții pe termen lung, dorința noastră fiind să creăm o comunitate într-un proiect echilibrat, durabil și confortabil, bine integrat în zonă", a spus Cornelia Marcu, marketing manager în cadrul Vastint România.

Vastint România face parte din grupul Inter Ikea, iar Inter Ikea și Ikea sunt grupuri separate de companii, iar Inter Ikea este compania care acordă francize pentru Ikea, compania care operează magazinele companiei suedeze.

În cadrul viitorului proiect, grupul suedez are în plan o suprafață construită cumulată de un milion de metri pătrați. Cu un preț mediu de piață de 1.000 de euro metrul pătrat construit, Ikea va construi un proiect de peste un miliard de euro în sectorul 1 al Capitalei.

”Proiectul va fi unul de referință pentru piața imobiliară locală și va fi cel mai mare proiect rezidențial din România. Este un proiect care va avea peste 1 milion de metri pătrăți construiți, dar care va fi dezvoltat pe o perioadă mai lungă de timp, de până la 10 ani”, spun sursele citate.

Spre comparație, anul trecut, în primele nouă luni s-au livrat aproape 7.700 de locuințe în București și Ilfov, în timp ce în întreg 2014 s-a depășit pragul de 8.300 de locuințe.