ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Gheorghe Piperea a făcut o analiză a accidentului suferit de Dan Condrea și a încercat să ofere câteva răspunsuri la întrebările care se pun din momentul decesului acestuia.

Avocatul a explicat de ce în opinia sa, Dan Condrea a ales să folosească în ziua aceea o mașină care era lipsită de ultimele noutăți în materie de tehnologie.

”Incercarea de a intelege cauzele si motivatiile incidentului Condrea este justificata - pana in punctul in care ajunge sa distraga atentia de la ceea ce ni se intampla la modul real si/sau de la ceea ce ni se pregateste. Eu cred ca, de fapt, Condrea stia ca i s-a pus gand rau si ca e minutios monitorizat si metodic bombardat psihologic. Masinile de firma cu care circula de regula erau in mod sigur impanate cu device-uri, gps-uri pirat, bug-uri etc., iar Condrea stia asta. Asa ca a ales sa se deplaseze cu o masina cheala, invechita, fara electronice sofisticate si alte chestii care fac simpla viata operatorilor de sisteme de urmarire. O masina de mult pusa in depozit, care apartinea tatalui lui Condrea. In ziua fatala, chiar si acest harb de masina fusese ginit. Asa ca individul a incercat sa scape de filaj, pentru a nu putea fi vazut unde se duce - e evident ca se ducea la o intalnire decisiva cu seful celulei de baza, ca sa zic asa. Devine, astfel, explicabil de ce s-au efectuat cele 13 deplasari si opriri in 13 locuri diferite intr-un timp atat de scurt, de cateva zeci de minute. Si de ce masina apare si dispare pe capturile camerelor de supraveghere care s-au nimerit pe "traseu". Nereusind sa scape de filaj, Condrea a devenit agitat si si-a pierdut controlul - starea de surescitare (auto)indusa era atat de nasoala incat era suficient ca una din masinile depasite in mare viteaza de Condrea sa schiteze sau faca involuntar o deviere cat de mica de la traseu spre stanga catre axul drumului, ca individul, care mai si vorbea la telefon (sau trimitea sms din mers) in timp ce gonea cu 120-150 km la ora, sa se urce in copac. Explicatia cea mai simpla si plauzibila este cea adevarata - briciul lui Ocan.”, a scris avocatul pe contul său de Facebook.

Acesta a continuat apoi să scrie despre problemele care au apărut în ultimele zile în sistemul medical și nu numai. Avocatul a pus pe tapet și un eventual împrumut pe care România s-ar putea să-l facă în viitorul apropiat de la FMI, iar condițiile impuse de aceștia ar fi unele dintre cele mai dure.

”Poate de maine ne ocupam si de realele probleme ale sistemului - contractele de management, sefimea sectiilor de spitale create exclusiv pentru a se putea crea posturi de profesori la facultatile de medicina, reactivii contrafacuti cu care se efectueaza biopsii si analize (din cauza carora o femeie poa' sa fie "diagnosticata" cu cancer uterin si, ulterior, operata, desi nu era vorba de cancer, ci de un simplu chist - ca sa dau doar un exemplu), medicamentele si serviciile spitalicesti ultraevaluate, mita mascata prin conferinte sponsorizate tinute prin India, testele clinice facute pe bolnavi psihic, fara acceptul rudelor etc.

Si, poate, zic poate, vom incerca sa intelegem legatura dintre zvonul (confirmat azi de fostul sef al fiscului in ziarul Bursa) ca Statul roman se va imprumuta din nou, masiv, la FMI (care FMI, desigur, va veni cu conditii grele de consecinte ca, de exemplu, eliminarea legii darii in plata si a legii clauzelor abuzive, plus niscaiva reduceri de personal si de salarii, cam ca in mai 2010), pe de o parte, si declaratiile din august 2015 ale BNR, pe de alta parte, din care rezulta ca se estimeaza un risc sistemic sever rezultat dintr-o colectare redusa a taxelor si impozitelor, care colectare redusa va face necesar un nou imprumut si, deci, statul trebuie sa fie cu manusi fata de banci, care s-ar putea supara si ar putea sa refuze sa mai imprumute bietul stat roman.

PS Nu-i asa ca deja va place sitagma "risc sistemic sever"? In curand o sa ne obisnuim atat de mult cu ea, incat n-o sa ne mai sperie cu nimic. Si acea stare de lehamite, prieteni, este chiar riscul sistemic. Al dracului de sever ...”, a mai scris Gheorghe Piperea.