ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiscul susține că vrea să devină mai prietenos. Vom completa mai puține hârtii și vom putea plăti toate dările online.

Deși unele declarații sunt disponbile online, contribuabilii continuă să le depună pe hârtie, a declarat Dragoș Doroș, președintele ANAF, la TVR, anunțând că, de la 1 ianuarie, nu vor mai fi acceptate declarații pe hârtie, acolo unde există în format electronic.

"Avem o intensă campanie de eliminare a documentelor pe hârtie, dar acelea care sunt disponibile în format electronic și nu sunt folosite în forma lor electronică, de la 1 ianuarie, nu le mai acceptăm pe hârtie", a spus șeful ANAF.

Măsura va afecta atât firme, cât și persoane fizice, a precizat președintele Fiscului.

Modalitățile prin care declarațiile se pot depune online vor fi disponibile în câteva zile la ghișeele ANAF, a mai spus Doroș, care a precizat că funcționarii vor discuta cu contribuabilii  despre modalitățile în care aceste declarații vor fi depuse online și a amintit că există o campanie de informare în acest sens.

"ANAF trebuie să se reformeze, birocrația, cozile la ghișeu, interacțiunea cu cetățeanul, care încă nu e așa cum trebuie. La rândul lor, plătitorii de taxe care vin la noi trebuie să facă un efort", susține Doroș.