ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia este una dintre destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de vară. Problemele cu care se confruntă ţara în aceste zile ar putea afecta sejurul turiştilor. Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie.

Astfel, pentru că băncile sunt închise până pe 6 iulie, turiştii sunt sfătuiţi să plece cu bani lichizi la ei. Acest lucru trebuie să îi pună în gardă din cauza hoţilor de buzunare. De asemenea, turiştii trebuie să se intereseze dacă la hotel sau la restaurantul hotelului se poate plăti cu cardul de credit. Sunt zvonuri că cei mai mulţi ar accepta doar plata în numerar.


Probleme nu sunt doar la bănci. Grecii au luat cu asalt şi supermarketurile, aşa că sunt şanseca multe magazine să fie goale! Gvernul de la Atena dă însă asigurări că în sistemul medical nu se vor resimţi astfel de lipsuri.

În marile oraşe au loc proteste de stradă în condiţiile în care grecii sunt împărţiţi în două tabere în ceea ce priveşte referendumul cerut de premierul Alexis Tsipras. Şi tocmai de aceea, turbulenţele politice pot crea valuri în programul feriboturilor.