ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe lanțuri de supermarketuri din Germania au fost amendate cu 90,5 milioane de euro, pentru că s-au înțeles între ele să fixeze prețurile la bere și la alte produse.

Oficiul Federal al Concurenței din Germania a impus aceste amenzi după ce a ajuns la concluzia că lanțurile de supermarketuri Edeka, Metro și Netto s-au înțeles cu producătorul de bere Anheuser Busch, pentru a fixa prețurile la sortimentele de bere Beck's, Franziskaner și Hasseroeder, potrivit Agerpres.

În schimb, producătorul de bere Anheuser Busch și retailerul german Rewe au fost scutiți de la plata unor amenzi pentru că au jucat un rol important în investigația Autorității.

De asemenea, Oficiului Federal al Concurenței a informat că a amendat și lanțul de magazine Lidl pentru că a fixat prețurile la dulciurile Haribo, precum și lanțul de magazine Rossmann pentru că a încheiat unele înțelegeri ilegale cu privire la prețul cafelei. Toate companiile menționate au acceptat amenzile impuse, cu excepția Rossmann care a anunțat că va depune o contestație.