ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii au aprobat, marți, o lege care obligă supermarketurile ca 51% din carnea, legumele şi fructele comercializate să fie din producţie românească, în caz contrar magazinele urmând a fi amendate cu 25.000-50.000 de lei. 

Plenul Senatului a completat Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin introducerea unui capitol referitor la obligaţiile speciale ale comercianţilor de tip cash&carry, supermagazin sau hipermagazin, astfel încât aceştia să aibă obligaţia să achiziţioneze minimum 51% din produsele carne, legume şi fructe din producţia românească, transmite B1 TV

Prin derogare, în lunile de iarnă, decembrie-februarie, legumele şi fructele din import pot reprezenta 70 la sută din ofertă. 

Propunerea legislativă stabileşte că nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 25.000 de lei şi 50.000 de lei, iar obligaţia ar intra în vigoare la şase luni de la publicarea legii adoptate. 

Senatul este prima camera sesizată. Proiectul merge la Camera Deputaților în calitate de cameră decizională.