ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă România nu se poate mândri cu un număr uriaș de castele, cum este cazul Franței, Germaniei sau Scoției, la capitolul frumusețe suntem pe poziții apropiate, scrie tai-tai.net
 
Cele mai celebre castele din ţara noastră sunt Castelul Bran și Castelul Peleș, faima acestor veritabile bijuterii de artă depășind demult granițele. Castelul de la Hunedoara nu putea lipsi din acest top, alături de Castelul Banffy, Castelul Pekri Radak, Castelul Sturdza, Castelul Karolyi, Palatul Cantacuzino, Palatul de la Mogoșoaia sau Palatul Stirbey, mai scrie scrie sursa citată.
  
În România se află mai multe castele, dar o parte dintre acestea sunt lăsate în paragină. Este de amintit aici Palatul Micul Trianon de la Florești sau Castelul Martinuzzi. Numai în Transilvania sunt peste 100 de castele lăsate în paragină. Din Castelul Martinuzzi, primul castel renascentist al Transilvaniei, a mai rămas în picioare doar un zid. Pe lista ar fi putut intră și Castelul de la Balcic, dar chiar dacă a fost construit de Regină Maria a României, proprietatea se află acum în posesia statului bulgar.