ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine se aștepta ca cel mai mare salariu din România să fie în domeniul bancar greșește. Cel mai bine plătit român a semnat statul de plată pentru mai mult de 1.300.000 de lei lunar. Doar în 2015, salariatul a încasat echivalentul a 3,6 milioane de euro. Colectarea deșeurilor nepericuloase este domeniul cheie.

Conform datelor Agenției Fiscale, nu este singurul. Primii 10 angajați ai țării au luat peste un milion de euro fiecare.
 
Pe locul 7 în topul celor mai mari salarii figurează o altă persoană care lucrează în domeniul colectării deșeurilor, cu un salariu mai "modest" - 5 milioane pe an, adică peste 400 de mii pe lună. Și asta într-un domeniu în care salariul mediu este de 1446 de lei.
 
Pe locul 2 în topul salariilor se află un IT-ist, cu aproape 9 milioane de lei. Doi consultanți și o persoană care lucrează în intermedieri completează primele 5 poziții.
 
Poziția a șasea aparține unei persoane care  lucrează în domeniul viticol. Respectivul a fost plătit cu peste 5 milioane de lei în 2015, potrivit protv.ro

Salariile mari nu duc automat la taxe mari către stat. Contribuția la pensii este limitată la 5 salarii medii pe economie, astfel că salariatul va plăti 1164 de lei CAS indiferent că are 15 mii sau de 100 de mii de lei sau de euro.