ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii vor să ințieze o lege prin care proprietarii localurilor în care au loc nunți, botezuri sau alt tip de petreceri să plătească o taxă pentru fiecare meniu pus la masă, informează Libertatea.

Acești bani ar urma să ajungă la Direcția Patrimoniu Național din cadrul ministerului Culturii și vor fi folosiți pentru reabilitarea unor monumente istorice și a altor obiecte de patrimoniu.

Aleșii care au avut această inițiativă spun că o astfel de reglementare ar duce la reducerea evaziunii fiscale, potrivit b1.ro.

„Ar fi o soluție! La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puține meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puțin evaziunea fiscală, am aduce niște bani pentru a conserva și reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaților”, a declarat un senator, membru al Comisie UNESCO din Parlamentul României.