ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un jurnalist de la The Guardian propune câteva locuri din București pentru turiști, printre care se numără Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Librăria Cărturești Carusel.

Pe de altă parte, Capitala nu excelează în stil, dar surprinde prin cosmopolitism.

"Este corect să spunem că este puţin probabil ca Bucureştiul să câştige vreun premiu pentru frumuseţe sau stil, dar, cu toate acestea, capitala României surprinde mulţi turişti cu energia şi vibraţia cosmopolită", scrie jurnalistul Norm Longley, potrivit Mediafax.

În articolul respectiv, Norm Longley menţionează că, în perioada interbelică, Bucureştiul era numit "Parisul din est" şi această titulatură a fost una corectă până la un punct. În pofida faptului că în prezent, din punct de vedere urbanistic, se impune o arhitectură socialistă, lucrurile stau bine, spune jurnalistul, iar în amestecul de beton se ascund şi unele clădiri în stilul "art nouveau", biserici vechi şi mănăstiri, parcuri luxuriante, lacuri şi bulevarde elegante. 

De asemenea, este amintit Centrul Vechi al Capitalei, unde au loc cele mai multe petreceri şi, în fiecare seară, există câte un bar deschis, unde turiştii se pot distra.

"Cu căldura cumplită a verii ca o amintire înceţoşată, toamna târzie este momentul perfect să explorezi bucuriile neaşteptate ale acestui oraş fascinant", este de părere jurnalistul.