ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația britanică The Sun a desemnat Transilvania drept prima destinație ce trebuie vizitată în 2016.

Astfel, jurnaliștii The Sun au  au petrecut 48 de ore în Transilvania, afirmând, la sfârșit, că regiunea nu merită vizitată doar pentru mitul lui Dracula, ci și pentru perspectivele panoramice, pentru castelele sale impresionante, pentru muzeele și galeriile sale de artă și, nu în ultimul rând, pentru deosebita ofertă gastronomică.

„Nu merită vizitată doar pentru mitul lui Dracula, pentru vederile panoramice asupra peisajelor de o frumusețe tulburătoare, ci și pentru castelele gotice – crucifixul și funia de usturoi sunt opționale”, scriu jurnaliștii de la The Sun.

Jurnaliștii vorbesc despre orașul Cluj, unde turiștii pot face slalom printre galerii de artă și teatre. Turiștilor le este recomandat spațiul de artă contemporană „Fabrica de pensule”, unde se răsfiră mai multe galerii de artă, ateliere ale artiștilor și spații pentru spectacole teatrale. În galeria Quadro există obiecte de artă din ceramică și expoziții de fotografie. The Sun mai scrie că turul orașului ar trebui să se încheie la Muzeul Național de Istorie, unde pot fi admirate colecția de poțiuni și echipamentul străvechi de laborator desprinse parcă din universul lui Harry Potter.

Apoi, jurnaliștii de la The Sun îndeamnă turiștii să treacă prin Sanctuarul Urșilor de la Zărnești, unde specii de urși salvați din cuști și circuri din toată lumea sunt adăpostite într-o ambianță luxuriantă.

„În rezervația de urși puteți vedea pui de grizzly jucându-se, iar apoi să vizitați muzeul de ursuleți de jucărie din spațiul rezervației. Pe urmă, mergeți în Poiana Brașov, unde se schiază și unde, la Clubul Rossignol de la poalele pârtiei, se dansează pe mese”, notează The Sun, conform Mediafax.

De asemenea jurnaliștii publicațiie britanice scriu despre Castelul Bran din secolul al XIV-lea, cocoțat pe o stâncă, sursă de inspirație pentru reședința Contelui Dracula în romanul lui Bram Stoker. În viziunea lor, castelul oferă panorame impresionante, dacă turiștii urcă scările secrete din interior către turnuri, iar apoi trebuie să-și încordeze forțele și să-și stăpânească frica pentru o vizită la Muzeul Torturii din incinta Castelului Bran. Pe străzile pietruite și labirintice ale Sighișoarei, orașul de baștină al lui Vlad Țepeș, domnitor al Transilvaniei ce a fost transpuns în romanul lui Stoker drept Contele Dracula, călătorii pot vedea case „făurite parcă din turtă dulce.”

Nu în ultimul rând, jurnaliștii recomandă turiștilor să se delectete cu bucatele minunatei bucătorii locale.Sarmalele românești  se găsesc în toate restaurantele locale.În barul Soviet din același oraș, cu tematică izvorâtă din perioada comunistă din România, turiștii se pot insera într-un decor cu telefoane cu fir de pe vremuri și cu păpuși rusești.