ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Locurile pierdute în timp, îmbrăcămintea tradițională a călugărului și a preotului și schimbul lor ritualic de gesturi, toate fac parte din dulcele farmec pe care România îl oferă vizitatorilor dispuși să renunțe la fanteziile gotice despre ținutul lui Dracula și să privească țara cu alți ochi.”  

Așa începe reportajul de călătorie intitulat „Rapsodia română - explorând o destinație nepromovată din Europa de Est” pe care Washington Post l-a publicat la începutul acestei luni. 

Christine Pendzich și Eva von Falkenstein, două jurnaliste din SUA, au călătorit timp de patru zile „în sudul Țării Românești și în provincia centrală a Transilvaniei” iar asta, spun ele, le-a oferit „mai multe revelații despre profilul aceste țări”.

Toamna trecută, cele două au vizitat Parcul Cozia și mănăstirile de pe Valea Oltului, au făcut drumeții pe cărări de munte și au mărturisit că sunt impresionate de frumusețea peisajului și de ospitalitatea cu care au fost întâmpinate.

„Pe măsură ce câștigam înălțime, în fața noastră s-a deschis valea Oltului și ne-am oprit de mai multe ori pentru a admira panglica de argint a râului strălucind sub noi în depărtare”, scriu jurnalistele în The Washington Post

„Călătoria noastră de patru zile în România a dezvăluit un peisaj fermecător, liniștit și variat, cu revelații memorabile ale culturii, spiritualității și frumuseții naturale, la fiecare pas. Când ne-am întors acasă, vampirii au fost ultimul lucru pe care l-am avut în minte”, spun cele două jurnaliste, care subliniază și faptul că e convenabil să vizitezi România, datorită prețurilor scăzute de aici.