„Locurile pierdute în timp, îmbrăcămintea tradițională a călugărului și a preotului și schimbul lor ritualic de gesturi, toate fac parte din dulcele farmec pe care România îl oferă vizitatorilor dispuși să renunțe la fanteziile gotice despre ținutul lui Dracula și să privească țara cu alți ochi.”  

Așa începe reportajul de călătorie intitulat „Rapsodia română - explorând o destinație nepromovată din Europa de Est” pe care Washington Post l-a publicat la începutul acestei luni. 

Christine Pendzich și Eva von Falkenstein, două jurnaliste din SUA, au călătorit timp de patru zile „în sudul Țării Românești și în provincia centrală a Transilvaniei” iar asta, spun ele, le-a oferit „mai multe revelații despre profilul aceste țări”.

Toamna trecută, cele două au vizitat Parcul Cozia și mănăstirile de pe Valea Oltului, au făcut drumeții pe cărări de munte și au mărturisit că sunt impresionate de frumusețea peisajului și de ospitalitatea cu care au fost întâmpinate.

„Pe măsură ce câștigam înălțime, în fața noastră s-a deschis valea Oltului și ne-am oprit de mai multe ori pentru a admira panglica de argint a râului strălucind sub noi în depărtare”, scriu jurnalistele în The Washington Post

„Călătoria noastră de patru zile în România a dezvăluit un peisaj fermecător, liniștit și variat, cu revelații memorabile ale culturii, spiritualității și frumuseții naturale, la fiecare pas. Când ne-am întors acasă, vampirii au fost ultimul lucru pe care l-am avut în minte”, spun cele două jurnaliste, care subliniază și faptul că e convenabil să vizitezi România, datorită prețurilor scăzute de aici.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews