ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iranul este în grafic pentru majorarea producției de țiței cu 500.000 de barili pe zi, după ridicarea sancțiunilor în această lună, iar un milion de barili vor ajunge la rafinăria Petrotel din România, deținută de Lukoil, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, citate de Agerpres.

Șase petroliere iraniene vor livra țiței cumpărătorilor din Europa și Asia în februarie, susține o sursă din Iran.

Alte surse au anunțat că Litasco, divizia comercială a grupului rus Lukoil, ar putea deveni primul cumpărător din Europa al țițeiului iranian, după ridicarea sancțiunilor. Litasco va livra rafinăriei Petrotel din România un milion de barili de țiței, care va fi încărcat pe 5 februarie în terminalul iranian Kharg Island.

"Teheranul și-a majorat producția de țiței cu cel puțin 500.000 de barili pe zi și piața va vedea asta în următoarele zile. Există trei contracte finalizate cu clienți europeni, de asemenea se negociază cu clienții tradiționali din Asia, în special India", susține o sursă din Iran.