ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai bogați români sunt în ansamblu mai bogați anul acesta decât anul trecut. Averile lor adunate se apropie de 22 de miliarde de euro. Avuția celor 300 de oameni din topul revistei Capital a crescut cu aproape un miliard în anul care a trecut. 

Profilul milionarului prezent în Top 300: are aproape 57 de ani, este bărbat, deține o avere de peste 72 de milioane de euro și locuiește în București.

În vârful clasamentului, Ion Țiriac. El este cel mai bogat român, iar averea i-a crescut cu 8,3% în ultimul an. Are 1,6 - 1,65 de miliarde de euro, față de 1,5 miliarde de euro cât deținea anul trecut.

Pe locul doi sunt frații Dragoș și Adrian Pavăl, ce au între 920 și 950 milioane de euro potrivit estimărilor Capital. Cu un avans de 6,8% față de anul trecut când frații Pavăl au avut o avere de 850-900 milioane de euro.

Pe locul trei este omul de afaceri Ioan Niculae. Ocupă același loc în top ca și anul trecut și are o avere estimată între 600 și 700 milioane de euro. Lui i-a scăzut însă averea cu aproape 16% față de anul trecut.

Tot astăzi a fost lansat și topul celor mai bogați români al publicației Forbes. Îl găsim pe primul loc și aici, tot pe Ion Țiriac. Așadar vedem estimări de 21,6 miliarde de euro, averea totală a celor mai bogați 300 de români, în creștere față de anul trecut.

Dacă vă întrebați de câți ani ar avea nevoie un angajat cu salariul mediu net să intre în Top 300 Capital, atunci ar trebui să stiți că nu mai puțin de 3.665 de ani.