ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 a anunţat printr-o scrisoare oficială trimisă parlamentarilor din Arad că, dacă după 1 iunie 2015, se vor recalifica diurnele în indemnizaţii salariale, cu impozitarea aferentă şi, dacă prin noul cod fiscal se va reglementa această impozitare, foarte multe companii de transport se vor muta imediat în Ungaria şi Bulgaria, potrivit traficmedia.ro.
 
Astfel, dacă în cazul supra-accizării motorinei s-au mutat doar alimentările de combustibil în Ungaria, Austria, Slovenia sau Luxemburg, în cazul impozitării diurnei companiile se vor muta cu totul sau îşi vor înceta activitatea.
 
„Obligaţiile fiscale la care ne putem aştepta după 1 iunie 2015 nu au fundament juridic, Ministerul Muncii arătând prin adresa nr. 3182/DCRM/24.03.2015 data de Inspecţia Muncii că şoferii profesionişti pot beneficia de diurna externă în condiţiile HG 518/1995.
 
În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a confirmat punctul de vedere al Ministerului Muncii printr-un răspuns - prin Cabinetul Ministrului - în care se recunoaşte că în contextul discutat se poate impozita doar indemnizaţia ce depăşeşte cuantumul de 2,5 ori nivelul diurnelor acordate bugetarilor", se mai arată în scrisoarea APTE 2002.