Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează, vineri, 11 ianuarie, un protest în fața Reprezentanței Comisiei Europene de la București, pentru stoparea adoptării pachetului Mobilitate , informează Agerpres.

Acest protest are ca scop conștientizarea factorilor politici decidenți de la București și Bruxelles cu privire la pericolul pe care îl reprezintă adoptarea acestui nou pachet de reglementări "care va închide piața transporturilor vest europeană pentru transportatorii rutieri din est, prin măsuri vădit protecționiste, inadmisibile într-o piață liberă cum se autocaracterizează Uniunea Europeană”, susține UNTRR într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, transportatorii români sunt chemați să se alăture protestului pentru stoparea adoptării pachetului Mobilitate 1, atât prin votul europalamentarilor români și a celor europeni, precum și prin poziția și măsurile care vor fi adoptate în următoarele 6 luni în care România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Transportatorii subliniază că propunerile cuprinse în pachetul Mobilitate au fost realizate "pe fondul protecționismului în creștere al statelor membre din Vestul UE reunite în cadrul Alianței Rutiere”, iar transportatorii români și est-europeni vor fi cei mai afectați prin măsurile propuse, care "vor determina creșterea semnificativă a costurilor de operare și restricționarea transporturilor rutiere internaționale operate de aceștia în cadrul UE”.
Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe 31.05.2017 și cuprinde propuneri importante de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews