ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează, vineri, 11 ianuarie, un protest în fața Reprezentanței Comisiei Europene de la București, pentru stoparea adoptării pachetului Mobilitate , informează Agerpres.

Acest protest are ca scop conștientizarea factorilor politici decidenți de la București și Bruxelles cu privire la pericolul pe care îl reprezintă adoptarea acestui nou pachet de reglementări "care va închide piața transporturilor vest europeană pentru transportatorii rutieri din est, prin măsuri vădit protecționiste, inadmisibile într-o piață liberă cum se autocaracterizează Uniunea Europeană”, susține UNTRR într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, transportatorii români sunt chemați să se alăture protestului pentru stoparea adoptării pachetului Mobilitate 1, atât prin votul europalamentarilor români și a celor europeni, precum și prin poziția și măsurile care vor fi adoptate în următoarele 6 luni în care România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Transportatorii subliniază că propunerile cuprinse în pachetul Mobilitate au fost realizate "pe fondul protecționismului în creștere al statelor membre din Vestul UE reunite în cadrul Alianței Rutiere”, iar transportatorii români și est-europeni vor fi cei mai afectați prin măsurile propuse, care "vor determina creșterea semnificativă a costurilor de operare și restricționarea transporturilor rutiere internaționale operate de aceștia în cadrul UE”.
Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe 31.05.2017 și cuprinde propuneri importante de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă.