ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania și-a diminuat pierderile de la 119 milioane de lei (26,8 milioane de euro) în 2015, la 36 de milioane de lei (8 milioane de euro) în 2016. 

Kingfisher, unul dintre liderii pieței de bricolaj și amenajări interioare din Europa și compania mamă a Brico Depôt România, a anunțat miercuri că a semnat contractul de achiziție a 100% din acțiunile Praktiker România de la familia Susli, pentru o sumă care nu a fost dată publicității.

„România are o piață de bricolaj și amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenția ca pe termen mediu să ne creștem cota de piață. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenței, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara", a declarat directorul general al Brico Depôt România, Adela Smeu, potrivit News.ro.

Bricostore România, compania care operează lanțul de magazine de bricolaj Brico Depot și care a fost achiziționată de Kingfisher, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 657 milioane de lei (146 de milioane de euro), în creștere cu 8% față de 2015.

Anul trecut, compania a redus numărul de angajați la 840 de persoane, de la 1.075 de salariați în 2015. Brico Depôt are 15 magazine în România și aproximativ 900 de angajați.

Praktiker România a înregistrat în 2016 afaceri de 627 milioane lei (139 milioane euro), în creștere cu 3,3% față de 2015, potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.
În 2016, retailerul a înregistrat pierderi de 2,5 milioane euro, la fel ca și în 2015, după ce în 2014 a raportat un profit de peste 20,4 milioane euro.

Praktiker a anunțat în martie că până la finalul acestui an intenționează să ajungă la 20 de magazine modernizate și redeschise, din cele 27 existente la nivel național. În prezent, Praktiker are 1.700 de angajați în cele 23 de orașe unde există unități de vânzare și o ofertă de 400 de locuri de muncă disponibile.

În prezent, trei companii autohtone - Dedeman, Arabesque și Ambient - își dispută piața locală cu cinci multinaționale - Praktiker, Kingfisher (a cumpărat Bricostore), Leroy Merlin (a cumpărat bauMax), Hornbach și Mr. Bricolage.