Zăcământul complex de cupru de la Moldova Nouă ar putea fi din nou exploatat, anunță prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu. Acesta susține că se află în tratative avansate cu Ministerul Economiei pentru reînceperea activității.

„Există zăcământ, există forță umană calificată, printre care mă număr și eu, că am făcut Facultatea de inginerie minieră-topografie, și sunt foarte mulți oameni, chiar dacă sunt la o vârstă mai înaintată care mai pot să lucreze în industria minieră. Cel mai bine ar fi să se creeze un holding cu Abrudul care are zăcământ similar cu Moldova Nouă, cele două fiind și cele mai mari din Europa”, a declarat prefectul pentru Radio Reșița.   

SC Moldomin, societatea care exploata zăcământul, a intrat acum câțiva ani în insolvență și apoi în faliment, fiind devalizată între timp.  

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews