ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zăcământul complex de cupru de la Moldova Nouă ar putea fi din nou exploatat, anunță prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu. Acesta susține că se află în tratative avansate cu Ministerul Economiei pentru reînceperea activității.

„Există zăcământ, există forță umană calificată, printre care mă număr și eu, că am făcut Facultatea de inginerie minieră-topografie, și sunt foarte mulți oameni, chiar dacă sunt la o vârstă mai înaintată care mai pot să lucreze în industria minieră. Cel mai bine ar fi să se creeze un holding cu Abrudul care are zăcământ similar cu Moldova Nouă, cele două fiind și cele mai mari din Europa”, a declarat prefectul pentru Radio Reșița.   

SC Moldomin, societatea care exploata zăcământul, a intrat acum câțiva ani în insolvență și apoi în faliment, fiind devalizată între timp.