ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile vor să transforme Delta Dunării cu ajutorul unui proiect din fonduri europene, cel mai mare de la noi din țară, suma pentru investiții fiind de un miliard de euro, anunță Știrileprotv.ro.

Banii ar trebui să fie folosiți pentru proiecte din toate domeniile, de la infrastructură și transport, până la turism și pescuit. Două sute de milioane de euro va costa doar așteptatul pod peste Dunăre, de la Brăila la Măcin.

Guvernul susține că toate aceste investiții au rolul dea transforma această zonă  
într-una care să le ofere oamenilor un trai decent, dar fără să distrugă tradițiile și natura.

Autoritățile mai precizează că transformarea acestei zone se va face fără distrugerea mediului și frumusețea de poveste a locurilor și se vor face construcții care respectă arhitectura zonelor și evitarea betoanelor.

"Ne propunem un sat care să aibă mândria arhitecturii locale și să fie de acord să păstreze această arhitectură locală îmbinând în același timp soluții moderne, un sat în care locuitorii să poată să trăiască și din pescuit dar pește care să fie folosit, consumat de turiști și care să fie transformat în anumite produse care să fie comercializate sub un brand”, a spus Dacian Cioloș.

Se ia în calcul, redeschiderea și modernizarea spitalului de la Sulina, iar portul de la Tulcea ar putea trece în administrarea autorităților locale.

Se dorește și dezvoltarea afacerilor mici bazate pe turism, natură și pescuit. Toate investițiile se vor face până în 2020 din fonduri europene.

"Acest proiect este cel mai mare proiect de investiții al României în acest moment și unul dintre cele mai mari europene", a spus și Aura Raducu, ministrul Fondurilor Europene.

De acest proiect vor beneficia în primul rând cei 11.000 de locuitori din centrul Deltei dar și cei din zonele limitrofe din Tulcea și Constanța. În total sunt 190 de mii de persoane pe o suprafață de peste 7 mii de kilometri pătrați.