ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul autobuz electric testat timp de aproape o lună pe un traseu al Regiei Autonome de Transport București, cel al liniei 104, a reușit să traverseze Transfăgărășanul cu o singură încărcare a bateriei, potrivit inițiatorilor acțiunii, Anadolu Automobil Rom.

Autobuzul SOR a ajuns la Cabana Bâlea Lac cu peste 20% din baterie, iar pentru coborâre a încărcat bateriile la peste 60% pentru a ajunge la Sibiu. La oprirea pentru încărcare mai avea aproape 30% din acumulator disponibil.

Traseul a fost unul destul de dificil, în condițiile în care printre obstacolele din trafic s-au aflat vehicule care transportau lemn, dar și nerăbdarea altor șoferi care nu respectau vitezele legale. La volanul autobuzului s-a aflat unul dintre șoferii cu experiență ai RATB, Vener Rus.

După traversarea Transfăgărășanului, autobuzul a continuat programul de teste în Timișoara, Arad, Lugoj, Oradea și alte câteva orașe din zona de nord-vest a țării, potrivit AgerpresLa jumătatea lunii martie din acest an, autobuzul electric SOR a fost testat pe străzile din București, pe traseul liniei 104 între Cora Pantelimon și Piața Operei.