Protestele violente din Statele Unite și criza economică americană amenință toată planeta, inclusiv economia României. Pe plan internațional, condițiile de finanțare au început să se deterioreze, spun specialiștii, care anunță că impactul negativ va fi major.

„Întotdeauna când ești într-o criză trebuie să-ți cauți să-ți faci rezerve, rezerve de lichidități, să ții cheltuielile la un nivel cât mai redus. Fiecare întreprinzător se recomandă să-și facă o diagnosticare a activității, identificându-și cele mai importante 2-3 puncte forte pe care le au, pe care să încerce să le amplifice”, a spus președintele Consiliului Intreprinderilor Mici și Mijlocii, Ovidiu Nicolescu.

Ovidiu Nicolescu este un binecunoscut economist român, unul din experții managementului în România. Este autor a zeci de lucrări de specialitate și membru în numeroase organizații internaționale.


Cel puțin cinci agenți de poliție au fost răniți prin împușcare în cursul protestelor violente izbucnite în Statele Unite după moartea unui afro-american în timp ce era imobilizat brutal de polițiști, iar Secret Service a instituit un perimetru de securitate în jurul Casei Albe.

Serviciul american de protecție a demnitarilor (Secret Service) a închis marți mai multe străzi din jurul Casei Albe, pentru protejarea președintelui Donald Trump, care în urmă cu câteva zile a fost transferat scurt timp într-un buncăr, pe fondul violențelor, relatează agenția de presă Reuters. Conform postului Fox News, zeci de agenți Secret Service au fost răniți în ultimele zile în operațiunile de îndepărtare a protestatarilor violenți în Washington D.C.

În alte orașe din SUA, cinci agenți de poliție au fost răniți marți dimineață în incidente armate produse în cursul protestelor.

În numeroase orașe din Statele Unite au loc proteste violente față de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de polițiști în orașul Minneapolis.

Un agent de poliție, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă și omor din culpă în cazul morții lui George Floyd. Alți trei polițiști ar putea fi inculpați în acest caz.

Președintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.