ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși a reușit să-și construiască o poziție solidă pe piața de energie și gaze din România, grupul german E.ON a raportat la finalul anului trecut un număr mai mic de angajați, 6.175 de persoane, cu aproape 350 de oameni mai puțini față de 2014, după cum arată datele din raportul financiar pe 2015 publicat de compania-mamă, anunță ZF.ro.
 
Ca număr de angajați, România este a treia cea mai importantă piață pentru E.ON, după Germania (21.481 de angajați) și Marea Britanie (10.730 de angajați).

Chiar dacă în raportul grupului pentru anul trecut nu este evidențiată separat situația financiară a business-ului din România, potrivit informațiilor disponibile E.ON generează venituri de peste un miliard de euro din activitățile de distribuție și furnizare a gazelor și energiei pe care le are în România.

„EBITDA–ul (profitul operațional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri și amortizări – n. red.) a crescut cu 18 mil. euro în unitățile regionale rămase (care nu sunt incluse într-o regiune sau care nu sunt evidențiate separat în raport – n. red.) mai ales datorită câștigurilor mai mari din România, Olanda și Franța, dar și datorită câștigurilor raportate de E.ON Connecting Energies (divizie care propune soluții de eficiență energetică - n. red.). Câștigurile din România au fost susținute de creșterea cererii determinată de condițiile meteo, dar și datorită efectului pozitiv al creșterii de tarife în distribuția de gaze aplicate în 2014", se arată în raportul nemților pe 2015, acesta fiind singurul indiciu privind evoluția rezultatelor financiare din România.

Ceea ce s-a întâmplat la companiile preluate de E.ON în ceea ce privește numărul de angajați nu este o excepție, re­struc­turările masive de personal devenind o experiență prin care au trecut toate companiile priva­tizate de energie din România.

E.ON și-a făcut intrarea pe piața locală după ce a cumpărat în 2005 pachetele de control de la fostele Electrica Moldova și Distrigaz Nord. La acel moment, cele două companii aveau îm­preună circa 12.100 de oameni.