ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiscul găsește nereguli la o altă mare companie de pe piața din România. Lanțul de hipermarketuri Carrefour este acuzat că și-a dedus TVA-ul prin firme inactive. Anunțul vine la doar o zi după ce unul dintre marii prelucrători de lemn din România, Holzindustrie, a fost prins de inspectorii fiscali că făcea același lucru.

Compania franceză Carrefour ar avea de plătit la Fisc suma de 34,4 milioane de lei, asta după ce inspectorii din cadrul inspecției fiscale au descoperit că firma franceză ar fi reușit să-și diminueze impozitul pe profit prin tranzacții făcute cu compania mamă, dar și să deducă TVA-ul cu ajutorul unor firme inactive, potrivit digi24.ro. Acestea sunt metodele prin care firma franceză ar fi reușit să plătească taxe mai puține la stat.

Compania franceză spune că respectă legea din România și că se află în prezent în discuții cu cei de la Fisc pentru lămurirea problemei. Într-o  situație simlară se găsește și compania austriacă Holzindustrie Schweighofer care a plătit deja către Fisc suma de 40 de milioane de lei.