ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are un nivel de salarizare extrem de scăzut, datele oficiale arătând că peste 2 milioane de salariați au venituri de sub 1.000 de lei net pe lună.

În aceste condiții, tot mai multe firme din Vest aleg să vină în România. Este și mesajul transmis de Manuel Costescu, secretar de stat. care a fost adus în februarie în Guvern, după ce a fost director în Londra la banca americană JP Morgan.

Acesta recunoaște că în România se muncește mult și bine, cu costuri minime pentru angajator. 

"Costurile cu forța de muncă sunt mai mici în România, dar calitatea muncii este la fel ca în statele dezvoltate ale Europei", a afirmat Costescu în fața unor investitori elvețieni, conform News.ro

În România, costul orar cu forța de muncă este de 5 euro, la distanță mare de statele cu cei mai bine plătiți salariați din UE - Danemarca (41,3 euro pe oră) și Belgia (39,1 euro pe oră).
 
Guvernul Cioloș s-a opus de nenumărate ori creșterii salariului minim de la 1 mai, cea mai vehementă voce fiind cea a a ministrului de Finanțe, Anca Dragu.